Attraktioner

Costa Blanca

Som betyder den hvide kyst, har 470 km herlige strande. Ud over strandene er området kendt for sit milde klima, som ikke kun er til glæde for turisterne, men også for lokalbefolkningen, som i årevis har dyrket appelsiner i baglandet. Alicante er en prægtig by og en af de få byer på kysten, som har atmosfære, og hvor det er en fornøjelse at slentre mellem palmerne på Explanade de Espana.

Costa Blanca ligger blot 3 timers og 15 min flyvning fra Danmark og boligen ligger  cirka 15 min kørsel fra lufthavnen i Alicante. Der er ca. 330 solskinsdage om året med alle de faciliteter og turistattraktioner, du kan ønske dig. Får man brug for det, er der glimrende lægehjælp (med engelsktalende læger og sygeplejersker). Du kan opdage det ægte Spanien på Costa Blanca med de historiske monumenter og kirker, traditionelle fester og højtider, håndværk og markeder, som alt sammen lever og ånder trygt side om side med det moderne Spanien. Fra tapas-barer til finere restauranter og barer – aftenerne er lige så vigtige som dagtimerne i Spanien, med deres veloplyste promenader og restauranter langs vandet (åbne året rundt) fiskerbyer, golfbaner, appelsin- og citronlunde, naturlige saltvandssøer (hjemsted for flamingo-fugle) og nationalparker. Forhåbentlig er disse oplysninger blot en lille appetitvækker for, hvad Costa Blanca kan byde dig på.

Santa Pola

Ligger ca. 7 km syd for huset, og er en hyggelig lille havneby, med en lystbådehavn som er et besøg værd. Man kommer dertil enten via landevejen som kører inde i landet eller via en smallere vej langs kysten.

Byen byder på mange restauranter, butikker, et marked samt masser af dejlige strande.

Vest for byen ind i landet finder man et 2470 hektar fredet område med saltsøer. Området er rigt på fugleliv og man finder bl.a. en permanent flok flamingoer på omkring 3500 fugle. Den høje koncentration af salt og mineraler i luften gør området til et meget sundt sted at leve og er godt for fx allergikere.

Elche-Elx:

Ca. 15 km inde i landet ligger byen Elche. Det er en rigtig hyggelig gammel by i typisk spansk stil med mange små gader og masser af små cafeer og restauranter over alt. Det helt specielle ved Elche er, at der i og omkring byen er flere store palmehaver med ca. 200.000 fredede palmer.

Elche er også kendt som Spaniens sko mekka. Halvdelen af den spanske sko produktion produceres i Elche og mange sko eksporteres til resten af Europa. Af denne grund findes der et utal af skobutikker i byen med billige varer.

Elche byder også på mange kulturelle oplevelser som kirker, museer samt arabiske bade.

Vingårde

I regionen findes der en del mindre og større vingårde, hvor det er muligt at få en smagsprøve, og købe vinen direkte fra producenten. Vinen fra østkysten er mærket med forskellige kvalitets labels feks. Alicante, Valencia, Jumilla, Utiel-Requena og Yecla, hvilke er vidt forskellige vine. Vinen fra Alicante er Rødvine og Rosé og med meget høj alkohol procent mellem 12 og 16%, dem fra Valencia normalt Hvidvine, tør men meget friske. Jumulla vinene ældres i ege kar, disse har også et højt alkohol indhold, mørkerøde og kraftige. Yacla har rødvine og rosé og mellem 13 og 15% alkohol og en meget mild smag.

Det kan varmt anbefales at gå ind i en af de små lokale vinforretninger, hvor man kan tappe vin direkte fra tønder. Lidt utraditionelt får man vinen i en 1½ liters vandflaske, men det er billigt og de fleste smager faktisk rigtig godt.

Golf

Mere end 20 forskellige golfbaner, designet af nogen af de mest prestige fyldte designere, og golfsportens absolutte top. Områdets klima gør stedet til et perfekt sted at dyrke sporten året rundt.

Følgende link giver en komplet Guide til områdets golfbaner samt kørselsvejledninger, kort over golfklubberne, samt mange andre gode informationer. Et andet godt link er dette Golfspain – god fornøjelse

Udover ovenstående lille udpluk af appetitvækkere foreslår vi man læser den lille rejseguide som Forlaget Onlibri har udgivet. Bogen er gratis og kan hentes her, denne lille guide beskriver på 22 sider på bedste vis Alicante, og nogle af de seværdigheder der er i området, og tilmed et lille kort der beskriver hvor de forskellige seværdigheder ligger i forhold til hinanden. Den indeholder også en lille minipalør. Vi kan varmt anbefale man kigger i den lille guide.